Site Overlay

Spel- en zoek activiteiten

Als hondenbezitter is het belangrijk om je hond zowel fysiek als mentaal uit te dagen. Een goede manier om dit te doen is door middel van spel- en hersenwerk. Dit kan vooral handig zijn voor honden die (tijdelijk) niet in staat zijn om lange wandelingen te maken, bijvoorbeeld na een operatie of door ouderdom.

Een perfecte plek om je hond kennis te laten maken met verschillende activiteiten zoals hondenpuzzels en zoekspellen is bij Hondenspel stichting. Op deze manier worden ze toch mentaal geprikkeld en uiteindelijk ook mentaal moe, wat bijdraagt aan hun welzijn.

Voedselverrijking is ook een goede manier om je hond uit te dagen. Door je hond te laten werken voor zijn eten met behulp van zoekspellen boots je de jacht na, wat natuurlijk gedrag is voor een hond. Hierdoor wordt het calorieverbruik hoger en blijft je hond fitter en beter op gewicht.

Naast voeding is het belangrijk om kauwmateriaal aan te bieden. Door het kauwen komt er een stofje endorfine vrij, waardoor je hond rustiger wordt. Een lickmat kan hierbij een goed alternatief zijn.

Bij Hondenspel stichting bieden we dagprogramma’s aan die zijn ontworpen om het leven van honden en hun eigenaren te verbeteren. Na afloop van de dag krijgen eigenaren foto’s of filmpjes via WhatsApp toegestuurd over hoe hun dag was verlopen.

Omdat ons dagverblijf populair is, werken we met reserveringen en hebben we vooraf een intakegesprek om te kijken of de opvangomgeving geschikt is voor jouw hond. Daarnaast zijn eigenaren verantwoordelijk voor het bijhouden van vaccinaties en vlooienbestrijding.

Opvang gaat naar draagkracht, zodat ik mensen met een smalle beurs ook hondenopvang aan kan bieden voor een redelijk tarief om ze een onbezorgde dag te geven.

Alle eigenaren van gezelschapsdieren zijn verantwoordelijk voor het bijhouden en verstrekken van het bewijs van de huidige vaccinaties en vlo bestrijding advies te volgen

Copyright © 2024 Hondenspel stichting. All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes
Translate »