Site Overlay

Spel- en zoek activiteiten

De perfecte plek om overdag de hond jong of oud kennis te laten maken met verschillende aktiviteiten zoals hondenpuzzelen en verschillende doe en zoek spellen. (uiteraard aangepast aan leeftijd en gezondheid van de hond)

Hersenwerk is ook een goed alternatief voor honden die (tijdelijk ) geen  lange wandelingen kunnen maken.  Denk bijvoorbeeld aan operatie met aansluitend bench rust of door ziekte en of ouderdom van je hond.  Op deze manier worden ze toch mentaal geprikkeld om uiteindelijk ook mentaal moe te worden.

Met behulp van spel- en hersenwerk bootsen wij dit na waardoor uiteindelijk de hond een voldaan gevoel geeft.

Hersen- zoekspellen = Voedselverrijking

Je kan je af vragen vind je hond eten uit een voerbak leuk? De voorouders van onze hond waren immers urenlang bezig voor hun voeding. Ze zijn geboren jagers, die graag een prooi vangen. Een bak vol stilliggende brokjes is dus eigenlijk heel saai voor ze. Hersen- en zoekwerk kunnen ook een goed alternatief zijn voor het voeren van je hond zijn.


Voedselverrijking uw hond laten werken voor het eten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt ze achter brokjes aan laten rennen en brokjes verstoppen zodat je hond ze op moet zoeken. Dit is de compensatie voor het jagen en zoeken naar prooidieren. Zo voorkomt je dat je hond te snel en te veel ineens gaat eten. Doordat je hond meer beweegt in zijn zoektocht naar eten wordt het calorieverbruik hoger en blijft je hond fitter en beter op gewicht.

Door samen te spelen met je hond wordt de persoonlijke band met je hond op deze manier ook beter, daardoor zal je hond meer gefocust zijn op de eigenaar en niet op zijn omgeving.

Naast voeding is het heel belangrijk om kauwmateriaal aan te bieden. Door het kauwen komt er een stofje endorfine vrij, daardoor wordt je hond rustig en ontspannend. Een goed alternatief is ook een lickmat voor je hond. Deze mat heeft zuignappen aan de achterkant zodat je deze tegen gladde oppervlakken kan bevestigen. De lickmat kan zowel bij het staan, liggen of zittend worden aangeboden aan je hond.

Bij Hondenspel stichting bieden we een dag- en doe programma aan dat is ontworpen om het leven van honden en hun baasjes te verbeteren. We combineren veel speeltijd en socialisatie in een veilige, omgeving. Nadat uw hond  heeft genoten van een dag vol uitdaging en plezier, kunnen eigenaren thuis genieten van een goed uitgeruste en gelukkige hond.

Voor elke dag dat uw hond bij ons blijft, brengen wij een verslagje uit via foto’s/flmpjes via whatsapp hoe hun dag was en of er nog bijzonderheden zijn gesignaleerd.

Omdat ons hondenspel-dag aktiviteit verblijf een populaire plek is, werken wij met reservering van maandag tot en met zondag. Omdat de opvangomgeving niet voor iedere hond geschikt is, hebben vooraf een vrijblijvend intakegesprek.

Opvang gaat naar draagkracht, zodat ik mensen met een smalle beurs ook hondenopvang aan kan bieden voor een redelijk tarief om ze een onbezorgde dag te geven.

Alle eigenaren van gezelschapsdieren zijn verantwoordelijk voor het bijhouden en verstrekken van het bewijs van de huidige vaccinaties en vlo bestrijding advies te volgen